A hazai autóbuszos személyszállítás a stagnáló időszak után végre új piaci lehetőségeket kap elsősorban a közszolgáltatások területén.  E téma köré csoportosítva szervezi meg a NiT Hungary a hazai autóbuszos szektor legrangosabb eseményét, a XIX. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát és köti össze egy professzionális kiállítással, a BUSEXPO-val.

A BUSEXPO több lesz, mint egy hagyományos buszkiállítás, amelynek Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája, a zsámbéki Driving Camp Hungary ad otthont. A létesítmény hidraulikai elemei az akár 60 tonnás súlyt is elbírják, így nem lesz akadálya annak, hogy a kiállított buszok vészhelyzeti viselkedését is prezentálni tudják a kiállítók.

Az MAN több mint 500 nm-en állít ki, a Mercedes egy 18 m hosszú csuklós Citaro-val érkezik, amelyhez hasonlókat nemsokára Budapest útjain is láthatunk. Természetesen nem hiányozhat a Volvo, a VDL Bova és az Iveco, valamint a Csaba Metál hazai fejlesztésű autóbusza sem. Emellett ott lesznek a háttéripar jelentős képviselői.

A bemutatók és a konferencia egyidejű megtartása garantálja igen széles kör részvételét a jármű- és alkatrészgyártóktól kezdve a finanszírozással foglalkozó cégeken át a szektor döntéshozókig.

Aki kíváncsi a buszok és a buszos szakma jövőjére, március 21-én látogasson el Zsámbékra, a Budapestől alig 30 kilométerre lévő településre. A konferencia kivételével a rendezvény ingyenesen látogatható.

További információk itt olvashatók.