Elővárosi kivitelű Volvo 8500-as típusú használt autóbuszt tesztel a BKV. Eddig még nem tesztelt hasonló tengelyelrendezésű és méretű autóbuszt a közlekedési vállalat, ezért üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat az egy hónapos időszak.

December 5-étől, szerdától közlekedik a tesztautóbusz, a típust elővárosi jellegű utaselrendezésééből adódóan a 240E jelzésű autóbuszok vonalán próbálhatják ki utasok.

A jármű közel 14 méter hosszú, háromtengelyes kialakítású. Egészen a második ajtóig alacsonypadlós, után viszont a távolsági buszokra jellemzően magasabban találhatók az ülések. A variálhatóság jegyében lehajtható ülések is találhatók benne. Az utastéri kamerákkal is felszerelt autóbusz befogadóképessége 96 fő, 44 ülő- és 52 állóhellyel.

A BKV kíváncsi az utasok véleményére.  Arra kérik az embereket, figyeljék meg az ülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőségeket, de fontos szempont lehet az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.

A tapasztalatokat a 06-1-258-4636-os telefonszámon illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen várják.