A meglehetősen csapadékos időjárás ellenére az európai kamionverseny-évad utolsó találkozója fontos sikereket tartogatott a Renault Trucks számára. A konstruktőr ugyanis az MKR Technology csapattal 1000 ponttal Európa-bajnok lett. 

Az évadzáró vasárnapi Bugatti futamon a Renault Trucks színeiben Markus Bösiger és Adam Laczko ért el kiváló helyezést. A cseh versenyző az idei évad zárásaként a dobogó második fokára léphetett fel. A végső összesítésben Lacko 330 ponttal a harmadik, Markus Oestreich 311 ponttal a negyedik, Markus Bösinger pedig 282 ponttal a hatodik helyen végzett. 
A másik Renault-érdekeltségű csapat, a Team 14 háza táján szintén ünnepi volt a hangulat. Ez elsősorban a Renault Premiummal versenyző Anthony Janiec hétvégi szereplésének volt köszönhető, aki viharos sikert aratva, négy versenyen négyszer dobogós helyet elérve fejezte be a szezont. Végül, az összesítésben a 9. helyen végzett. A Francia Kupán az Aravi csapat immár egymás után másodszor nyerte el a francia bajnoki címet. A Renault Premiummal versenyző Lionel Montagne le tudta győzni a rá nehezedő nyomást, és a szezon legutolsó versenyén megszerezte a győzelmet.
A Renault Trucks kettős győzelme 1
Mindössze 1000 ponttal lett első a csapatversenyben a Renault Trucks - MKR Technology

Mindössze 1000 ponttal lett első a csapatversenyben a Renault Trucks – MKR Technology

A Renault Trucks tehát a kamionversenyek csapatversenyében a Európa-bajnok lett, mindamellett a francia bajnoki helyet is megszerezte. A gyártó várhatóan jövőre is részt vesz a küzdelmekben. A European Truck Racing versenysorozata 2013 tavaszán folytatódik.