Az első, szombati verseny még felemás eredményt hozott az Oxxo-csapat számára, hiszen Kiss Norbi csak a nyolcadik helyre tudta bevinni az MAN versenykamiont. A következő futamra már elemébe jött a pilóta és hibátlan vezetéssel elsőként ért célba. Az ünneplés után még senki sem sejtette, hogy a következő két, vasárnapi verseny bőven tartogat még sikerekben és kudarcokban gazdag meglepetéseket.

Vasárnap reggel esőben indult a rajt, melynek során két felvezető kör után sárga zászlóval engedték el a mezőnyt, amit az élen tartózkodó két Renault kihasznált. Ostreich a második helyen visszaélt az előzési tilalommal és szándékosan feltartotta a mezőnyt annak érdekében, hogy csapattársa, Bosiger jelentős előnyre tegyen szert. 

FIA European Truck Racing Championship, Le Mans

FIA European Truck Racing Championship, Le Mans

A rajtot követően az Oxxo-csapat magyar pilótája, Kiss Norbert előzésekbe kezdett, melynek eredményeképpen a második helyen haladó Ostreich helyére zárkózott fel. A pilóta azonban megcsúszott egy vízátfolyáson, ezért nekiütközött a Renult-nak, ami ettől keresztbe fordult. A magyar versenykamionra mindezek után újabb veszélyek vártak az első futamon: Ostreich az utolsó kanyarban kitolta Kiss Norbertet a pályáról és egészen addig nem engedte vissza, míg csapattársa Laczko be nem ért a második helyre.

A magyar versenyző visszatérését követően így csak a harmadik pozíciót tudta elfoglalni, mindezek tetejébe a bokszutcán való áthajtás miatt az Oxxo-csapat pénzbüntetésben részesült, ami mellett a nyolcadik helyre is visszasorolták, Ostreich-et pedig mindkét versenyről kizárták.

A csapat megpróbálta túltenni magát a történteken és a második futamra összpontosított. Ezen Norbi már jól rajtolt és az első kör végén 2 másodperccel vezetett, majd folyamatosan növelte előnyét úgy, hogy egészen a futam végéig vezető pozícióban tudott maradni. A mögötte szorosan versenyző Janiec, aki a hazai pálya előnyét is élvezhette, képtelen volt megelőzni Kiss Norbit, akinek tiszteletére végül felhangzott a magyar himnusz.

FIA European Truck Racing Championship, Le Mans

FIA European Truck Racing Championship, Le Mans

A versenysorozat idei utolsó futamait követően az első helyen a német Jochen Hahn áll 485 ponttal, második a spanyol Antonio Albecete 456 ponttal, harmadik pedig a cseh Adam Laczko 304 ponttal. Kiss Norbi jelenleg a 10. pozíciót foglalja el az összesített listán 72 ponttal. 

Forrás: Oxxoracing.com, Fia.com