A fénykép szerint már az utcai tesztjeit teljesíti az új Sprinter, amiből egy a napokban haladt el kollégánk autója mellett, amit így csak hátulról sikerült lefotóznia, bár elmondása szerint elölről ugyanúgy volt álcázva a dobozos, mint ahogy az a kémfotókon is látható volt.

“Hátul csak a lámpák oldala új, de elöl sokkal több minden változott, ott azonban minden takarva volt” – mondta el a szemtanú.

Elkaptuk az új Sprintert 1
A képre klikkelve az autoevolution.com galériája nyílik.

Az előzetes beszámolók szerint a jelenlegi W906 kódjelű alapokra készülő Sprinter 2017-ig maradhat gyártásban. A mostani változtatás ezért leginkább olyan részleteket érint majd, mint az első lökhárítók, a fényszórók, melyek a nemrég bemutatott Citanéhoz lesznek hasonlóak és nappali menetfényt is kapnak, valamint a hűtőmaszk és a hátsó lámpák oldala. Az átalakításokkal biztonsági fejlesztéseket is végrehajt a Daimler, így kiemelt figyelmet szentelnek a gyalogosvédelemre is.

Elkaptuk az új Sprintert 2
A képre klikkelve az autoevolution.com galériája nyílik.

A karosszéria- és motorkínálat várhatóan nem változik, ugyanúgy, mint a gyártási helyszínek sem, melyek jelenleg Németországban, Argentínában és Kínában találhatóak. A forgalmazás azonban a 2013-ra várható facelifttel bővülni fog, mivel ekkortól, a Transithoz hasonlóan, a Sprinter is megjelenik az észak-amerikai piacokon, igaz nem a Mercedes-Benz, hanem a szintén a Daimler csoporthoz tartozó Freightliner márka kínálatában.

Forrás: autoevolution.com