A francia Calvados huszonnégy darab Mercedes-Benz Intourót rendelt, melyekből az utolsó tizenhármat ebben a hónapban szállítja le az EvoBus a nyugat-európai cégnek. Mindez azért számít különlegesnek, mivel a törökországi gyártásban készülő városi Conectót és helyközi Intourót ezidáig csak Európa közép-keleti régióiban és ezektől keletre lehetett értékesíteni. Hazánkban az újabb típusú, alacsonypadlós Conectóból találhatunk például a Tisza és a Zala Volánnál, de Intouróval is utazhatunk többek között a Gemenc és a Mátra Volán, valamint a Volánbusz vonalain.

Mercedes-Benz Intourók a Calvados-nál

Mercedes-Benz Intourók a Calvados-nál

A török típusok a Mercedeshez képest alacsony árfekvésükkel hódítanak, amit gyakran a nyugat-európai értékesítők is kihasználtak volna, ám az EvoBus üzletpolitikája ezt ezidáig nem tette lehetővé. Ezen a szigorításon enyhített a cég ez év közepén, amikor az Intouro tiltását feloldották, miközben a Conecto értékesítési területe változatlan maradt. Az Intouro és Conecto jelenlegi változatait 2007-ben mutatta be a gyártó. Az Intourót a német Integro kedvezőbb áru alternatívájának szánták helyközi, menetrend szerinti járatokra, iskolabusznak, vagy dolgozószállítónak. Az hogy ezt a típust hazánkban távolsági viszonylatokon is használják, csak a típus újdonságának és a csillagnak köszönhető, valójában ez egy egyszerű, környéki jármű, amivel rövid távon, megbízhatóan, közepes kényelemben érdemes tömegeket utaztatni, amivel garantálható a kiemelkedő ár-érték arány és a gyors megtérülés.
Mercedes-Benz Intouro műszerfala

Mercedes-Benz Intouro műszerfala

A Calvadoshoz kerülő Intourók 59 utasüléssel és kerekesszék elhelyezési lehetőséggel rendelkeznek, miközben a jármű motorja csak egy alkoholteszter megfújása utáni negatív eredménnyel indítható. Az új Mercedesek az úgynevezett zöld buszvonalon (Réseau Bus verts) közlekednek majd, ami Cean, Bayeux és Ouistreham városait köti össze. Az elmúlt évben ezeken a viszonylatokon összesen több mint 1,5 millió felnőtt utast és 2,5 millió iskolai tanulót szállítottak el, amiben nemsokára a Mercedes-Benz Türk A.S. Isztambul közelében fekvő, Hoşdere-i gyárának termékei is közreműködnek majd.