A jelenleg forgalomban lévő, második generációs abroncsai alapján fejlesztette ki harmadik generációs termékcsaládját a Continental Haszongépjármű-abroncs üzletága. A fejlesztés során a hajtott vagy kormányzott tengelyre szerelhető, pótkocsikra, vagy buszokra szánt termékek egyetlen részletét sem hagyták érintetlenül, a futófelületi mintázattól kezdve az öv kialakításáig, az abroncs vázszerkezetén át a peremig teljes körűen optimalizálták a konstrukciót, így a gumikeveréket és az összetételt egyaránt.

3. generációs Continental Conti Coach HA3

3. generációs Continental Conti Coach HA3

Az újdonságok az előző generációtól örökölt hosszú élettartam, alacsony gördülési ellenállás, maximális üzembiztonság és az újrafutózhatóságot szavatoló, kiváló minőségű karkasz mellett számottevően alacsonyabb gördülési ellenállással segítenek mérsékelni a fenntartási költségeket.

A Continental a harmadik generációs termékcsalád esetében a teljes kínálatára alkalmazza az abroncsgyártás legújabb fejlesztéseit. Ezeknek köszönhetően az egyes abroncstípusok, így például a Conti EcoPlus HT3 utánfutóabroncs gördülési ellenállását 4 kg/tonna alá csökkentették, amivel az európai uniós abroncscímkéken “A” energiaosztály-besorolást érhetnek el. Az új generációs abroncscsaládból elsőként 2013 második negyedévében az autóbuszabroncsok kerülnek majd forgalomba. A buszok bármely tengelyére szerelhető termékcsaládokat, tehát a Conti Coach-ot, a Conti Urban-t, valamint a regionális utasszállító feladatokra kifejlesztett, vadonatúj Conti CityPlus-t kifejezetten a fokozott biztonság és a gazdaságos üzemeltetés követelményeit szem előtt tartva alkották meg. A mély lamellákkal kialakított új mintázatok a nagyobb futásteljesítmény mellett az abroncs teljes élettartama során fokozott komfortérzetet és maximális tapadást biztosítanak, különösen nedves útfelületen.