“Ragadják meg az megújult dizájnnal rendelkező Volvo FH kamiont, majd készítsék el belőle a kamionsofőrök új kollekcióját!” Ez volt az a rövid utasítás, amelyet az új FH és FH16-os tervezői kaptak, amikor nekiálltak a Volvo Trucks Travis ruhakollekció megalkotásának. Az eredmény egy ruha- és kiegészítő-sorozat, amelyben egymásra találnak a kamionvezetők szükségletei és a funkcionális anyagok, illetve formák, és amit bárki, aki szereti az országutakat, szívesen választ magának. A kollekció karaktere az új Volvo FH széria különleges formavilágát tükrözi, beleértve a teherautó merész hűtőrács-mintázatát, a kifejezően függőleges fényszórókat és az FH egyedi vonalait. Még a kissé előre döntött elejű FH fülkedizájn is látható lesz a kollekció kabátjain.

A Volvo Trucks minél inkább motiválni szeretné az új FH rajongóit és vezetőit, ezért elkészítette Travis fantázianevű ruha- és kiegészítő kollekcióját, melyet a megújult nyergesvontató ihletett.

A Volvo Trucks minél inkább motiválni szeretné az új FH rajongóit és vezetőit, ezért elkészítette Travis fantázianevű ruha- és kiegészítő kollekcióját, melyet a megújult nyergesvontató ihletett.

– Ez mind a saját alkotásunk. Egy üres papírral kezdtük, aztán az új Volvo FH-sorozat formavilága, színei és anyagai által inspirálva megalkottuk a teljes kollekciót. Amikor megterveztük a sorozat darabjait, azt akartuk, hogy a kamionvezetők speciális szükségletei kerüljenek a fókuszban. A sofőrök fontos részei a rendszernek, nekünk pedig az a célunk, hogy az ő mindennapi munkájuk egyszerre legyen komfortos és stílusos – mondta Rikard Orell, a Volvo Trucks Design igazgatója.

A kollekció, amely egyedi sofőrkabátot, karórát és kapucnis pulóvereket is tartalmaz, a teherautós világ természetes megjelenését és frissességét követi. A különféle termékeket a hosszú utak nehéz követelményeire fejlesztették: például a sofőrkabátok közepes hosszúságban készülnek, így kényelmes őket viselni akár vezetés közben is, miközben diszkrét fényvisszaverőket illesztettek a formatervbe, így a sofőrök jól láthatók az út menti megállókban, a kamionból kiszállva is. Mindeközben a kabátokat univerzális zsebekkel és ujjakkal tervezték, hogy könnyen lehessen bennük mozogni és vezetni.

A kollekció különböző darabjai az új Volvo FH formájának egy-egy jellegzetességét emelik ki. Így például a sorozat egyik alapvető darabja, a kamionsofőrök karórájának mutatói és jelzései az új Volvo FH-sorozat műszerfalának grafikáját idézik, egészen egyedi dizájnt biztosítva ezzel. A sofőrök ruházata mellett a kollekció különböző méretű új Volvo FH és FH16-os teherautó-modelleket és ágyneműket is tartalmaz, illetve a sofőrök gyerekeinek és családtagjainak szánt különféle holmik is megtalálhatók benne.

– Olyan kollekciót alkottunk, amelyben különlegesnek és erőteljesnek érezheti magát az ember, akárcsak az új Volvo FH-sorozatban.  Olyan kollekciót, melyet a teherautó-vezetők és a rajongók is büszkén viselhetnek – mondta Asa Theleen, a Volvo Trucks Global Merchandise vezetője.

A Volvo Trucks Travis sofőr-kollekció megtekinthető: Travis.VolvoTucks.com