Az idei haszonjármű-kiállítás Volkswagen standjának főbb témái a BlueMotion Technology, az összkerékhajtások, a különböző felépítmények és az átalakítások sokrétű megoldásai lesznek. A 12-es pavilonban berendezett standon, 4528 négyzetméteren, különböző témakörök szerinti elrendezésben 31 jármű várja majd a látogatókat. A szabadtéri területen látható modelleken túl, a 35-ös pavilonban, illetve a különleges fa vásártető alatt a legkülönfélébb felépítményekkel és átalakításokkal további 63 darab Volkswagen gépjármű tekinthető majd meg. A Volkswagen Haszonjárművek így összesen 10033 négyzetméteren képviselteti magát a székhelyén rendezett nagyszabású kiállításon.

Volkswagen eT! tanulmányautó

Volkswagen eT! tanulmányautó

A Volkswagen Haszonjárművek minden modellsorozatát igyekszik erőteljes és lehetőség szerint takarékos üzemű hajtásrendszerekkel felszerelni. Az alacsony üzemanyag-fogyasztást célul kitűző BlueMotion Technology kínálata a Caddy-től a T-sorozaton és az Amarokon át egészen a Crafterig ível, mindegyikkel a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költségszintet célozva. Az IAA alkalmával a modellsorozatok legtakarékosabb tagjai külön kiemelt helyet kapnak majd, így igazi különlegességként jelenik meg a sorozatban gyártott modellek között az eT! tanulmányautó, amely kifejezetten a fuvarozás területén kínál kitekintést a könnyű haszonjárművek egy lehetséges jövője felé.
Volkswagen Haszonjárművek teljes kínálata

Volkswagen Haszonjárművek teljes kínálata

A Caddy családtól egészen a Crafter modellekig, a Volkswagen jelenleg a könnyű haszonjárművek egyetlen olyan gyártója, aki minden modellsorozatát kínálja összkerékhajtással. Immár minden ötödik Volkswagen haszongépjármű 4MOTION rendszerrel készül, legyen szó hegyi postaszolgálatról, síparadicsomok turistabuszairól, összkerékhajtású lakóautóról, köves- és a műutak kedvelt pickup modelljeiről, vagy éppen extrém terepen közlekedő Crafter változatokról – minden igényre található megfelelő megoldás.

Az idén a kiállítási terület legnagyobb részét a számos partnercég által kínált felépítményezések és átalakítások foglalják majd le. A 35-ös pavilon 5505 négyzetméterén és a vásártető alatt összesen 63 darab, a legkülönfélébb felépítményekkel és átalakításokkal kiállított jármű várja az érdeklődőket, a veterán T1 példányoktól a 7,5 tonnás Crafteren, a speciális emelőszerkezettel (Hublift) ellátott Amarokon és a mentővé átépített Transporteren át, egészen a napelemes hűtésű, hőszigetelt felépítményezésekig.