Online közvetítés Svédországból a Scania YETD döntőről

Az ír Gabriel Werde nyerte a Scania YETD 2012 versenyt

Az ír Gabriel Werde nyerte a Scania YETD 2012 versenyt

Huszonhárom vetélytársát győzte le a tegnapi napon Gabriel Warde, a Scania YETD (Young European Truck Driver) verseny ír győztese, aki ezzel 17000 európai indulót utasított a háta mögé.

– Úgy érzetem, miután a verseny végén kiengedhettem a gőzt, hogy igazán jó dolog végre a célvonalnak ezen az oldalán állni – mondta Warde.

Gabriel Werde a verseny kvalifikációs szakasza után még a hetedik helyen állt, ám az utolsó megmérettetésbe, ahova már csak a legjobb három versenyző juthatott be, már harmadmagával, Dimitrij Szemenov orosz és Stephen Lacombe francia indulóval együtt került. A három legjobb 35 év alatti kamionsofőr 24 európai ország 17000 indulójából került ki, akik mind a 100 000 euró értékű Scania R nyergesvontatóért és az dicsőségért szálltak versenybe.

– A sofőr kétségtelenül a legfontosabb tényező a nehézsúlyú közúti áruszállításban – mondta Erik Ljunberg, a Scania vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke. – A járművek és az infrastruktúra nyilvánvalóan nagy jelentőséggel bír, de az üzemanyag-hatékonyságot és a vezetés biztonságát mégis az emberi tényező befolyásolja leginkább. A YETD-vel a Scania segíteni szeretne abban, hogy a profi sofőrök megkaphassák a nekik járó megbecsülést, mivel munkájukkal jelentősen hozzájárulhatnak a vállalat jövedelmezőségéhez és az szállítás biztonságához, amivel csökkenthetik tevékenységük környezeti hatását. Szeretnénk minél több fiatal, tehetséges járművezetőt megnyerni a szállítási ágazat számára – tette hozzá Ljunberg úr.

A Scania YETD 2012 díjai: