– A Volvo FH sorozat közel két évtizeden keresztül nyújtott biztonságot, hatékonyságot és kiemelkedő minőséget a fuvarvállalatok számára. Újonnan bemutatott típusainkkal mindhárom területen még tovább lépünk – mondta Claes Nilsson, a Volvo Trucks Corporation elnöke.

Soha nem végzett még ennyi tesztet járművezetők és fuvarvállalatok körében a Volvo azzal céllal, hogy az új típus megfeleljen a legmagasabb követelményeknek is.

Új Volvo FH és FH16

A fejlesztési folyamat egyik kiemelt célja egy olyan teherautó megalkotása volt, mely a piac legjobban kezelhető járműve lehet.

– Felülmúltuk az elvárásainkat. A pontos reakciók és a magabiztosságot keltő iránytartás tekintetében a Volvo FH sokkal inkább hasonlít egy személyautóhoz, mint egy teherautóhoz – mondta Martin Palming, Volvo Trucks termékigazgatója.


Martin Palming állítását a Volvo Trucks marketingesei “A balerina mutatvány” című kisfilmen látható produkcióval is igyekeznek bizonyítani, melyben Faith Dickey kötéltáncos két 80 km/h sebességgel haladó teherautó közé kifeszített kötélen kel át. A filmet ezidáig majdnem 4 millióan látták.

Az új Volvo FH sorozattal mutatkozik be a Volvo új, független első felfüggesztési rendszere, az IFS.

Volvo IFS

A Volvo FH sorozat világpremierje és hivatalos bemutatója szeptember 5-én, közép-európai idő szerint 21 órakor kezdődik Göteborgban. Ezzel párhuzamosan Madridban, Birminghamben, Párizsban, Rotterdamban és Brüsszelben is tartanak rendezvényeket. Az göteborgi eseményt élőben lehet majd követni az interneten, a www.volvotrucks.com/fh oldalon keresztül. 

Az új Volvo FH és FH16 bemutatóvideója: