A valódi hősök együttműködnek – ezzel szlogennel (legalábbis Magyarországon) vezeti be az új Citan áruszállítót a Mercedes-Benz. A jelmondat MacGyverre utal, őt választotta a német gyártó a reklámfilmje főszereplőjének. 
A Richard Dean Anderson által megformált filmhős ezermester volt, aki a fegyvereket elutasítva, okos ötletekkel oldotta meg a rázós helyzeteket. Fő kellékei a szigetelőszalag és a bicska voltak a hét évig futó sorozatban (lásd keretes rész). Erre a leleményességre építi a Citan kampányát a Mercedes, amelyhez kis akciófilmeket forgattak. Ezekben a Citan a titkosügynök segítőjeként domboríthatja ki előnyös tulajdonoságait. A www.macgyver-citan.com oldalon szeptember 18-tól megjelenő epizódok beharangozója már elkészült:
Az új Mercedes-Benz Citan, amely a Renault Kangoo átdolgozott testvére, az IAA Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon mutatkozik be hivatalosan a fent említett időpontban. 


A Citan a Renault maubeuge-i gyárában, Franciaországban készül majd, ott, ahol a Kangoo-t is gyártják. Háromféle karosszériaváltozattal gyártják, kompakt (3,94m), hosszú (4,32m) és extra-hosszú (4,71m) modellek választhatók. Nemcsak zárt áruszállító, de személyszállító kivitel is elérhető.
Kezdetben háromféle dízelmotor és egy benzinmotor közül választhatnak a vevők. A dízelek 75-110 LE közötti teljesítményűek, a benzines 114 LE-t tud. Motortól függően öt- vagy hatfokozatú manuális sebességváltót alkalmaznak, amely az első kerekeket hajtja.

MacGyverről


A sorozat hét évig futott az amerikai ABC csatorna műsorán, 1985. szeptember 29-től 1992. május 21-ig. Ezen idő alatt 139 epizód készült el, amelyekből három folytatásos (két részes). Angus MacGyver mindig optimista akcióhős, aki az erőszakmentes konfliktusmegoldás mellett tör lándzsát, amikor csak lehetséges. Nem használ fegyvert egy gyerekkori incidens miatt, mikor is egy revolverrel történő játszadozás barátja halálához vezetett.


MacGyver legnagyobb erénye, hogy tudományos ismereteit a gyakorlatban is alkalmazva hétköznapi tárgyak és a mindig nála lévő svájci bicskája, valamint ragasztószalagjának segítségével szinte bármit képes előállítani. A leglehetetlenebb problémák esetén is működő ügyes megoldásai – melyek sokszor élet-halál helyzetekben kívánták meg tőle összetett eszközök kiötlését és megvalósítását néhány perc alatt – voltak az epizódok fő látványosságai. 
Ezek a jelenetek arra voltak hivatottak, hogy felkeltsék a nézők érdeklődését az alkalmazott tudományok, legfőképpen a mérnöki munka iránt, valamint hogy izgalmassá tegyék a történetet. A sorozat összes MacGyver-féle hőstette látszólag megvizsgált tudományos alapokon nyugszik (még akkor is, ha a készítők tudták, hogy a valódi életben elképesztően nagy szerencse kellene akármelyik MacGyver-féle ötlet sikeres megvalósításához, illetve több nyilvánvalóan nem működik a bemutatott formában). Néhány esetben MacGyver háztartási vegyszereket használt mérgek, robbanóanyagok stb. előállításához, amelyeket túl veszélyesnek tartottak ahhoz, hogy az elkészítés módját pontosan leírják. Ilyenkor a részleteket megváltoztatták, vagy csak homályosan utaltak rá.
MacGyver menetközben féket javít: