A King Long szabad fordításban szerencsehozó sárkányt jelent, ám csupán a név nem elegendő a szerencsés utazáshoz. A kínaiak sohasem aprózták el a fejlesztéseket: egy ideig nem szerelnek bizonyos technikákat a járműveikbe, majd amikor a fejlesztést befejezték, válogatás nélkül az összes típus megkapja a nagy mennyiségben egyre olcsóbban gyártott terméket. Így van ezzel a King Long is, ahol a szerencsét mostantól egy sávelhagyást figyelő rendszer (LDWS – Lane Departure Warning System) biztosítja.

Az LDWS alkatrészei: 1. SmartCam kamera, 2. LDWS vezérlőegység, 3. a rendszert aktiváló billenőkapcsoló, 4. vibrációs üléspárna.

A King Long statisztikái szerint a közúti balesetek 44 %-át a fáradtságból, a lankadó figyelemből, valamint a figyelem fókuszának elkalandozásából eredő sávelhagyás okozza. Az LDWS ezekre a problémákra ad megoldást azáltal, hogy kamerával figyeli a sávokat határoló felfestéseket és a vezetőülés lapjának rezegtetésével jelzi a pilótának, ha valamely irányba, irányjelzés nélkül átlépi az általa elfoglalt forgalmi sáv határait, hasonlóan sok Európában kapható személyautóhoz, kamionhoz és autóbuszhoz.

Az LDWS az autóbusz fedélzeti számítógépén keresztül finomhangolható

A King Long LDWS-t 2010-ben kezdte fejleszteni a King Long autóbuszok tudományos és technológiai kutatás-fejlesztési részlege. A fejlesztést Hsziamen városának ipari kutatási projektje támogatta, amibe beletartozott a hosszú közúti tesztelés, a rendszeralgoritmus kialakítása és ellenőrzése, valamint a gyártás előkészítése is. A fejlesztési folyamat 2012 júniusában zárult, amikortól megindulhatott a kínai LDWS sorozatgyártása, mely 2012. július 15-től minden King Long városi autóbuszban szériatartozék.