Az előírások szerint július első szombatjától lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása. A nyári kamionstop az általános szabály alapján szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik. A hőségriasztás miatt azonban a szakminiszterek a következő hétvégére felfüggesztették a korlátozást – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik közlekedési korlátozása időtartamának nyári kiterjesztését a visszaeső szállítási igények teszik lehetővé.

Ám ezúttal a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt egészségvédelmi okokból korlátozás nélkül közlekedhetnek a következő hétvége mindkét napján. A járművezetők szállítási feladatukat, a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül teljesíthetik, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban várakozniuk.  

A kamionstop nyári rendje így legkorábban július második szombatjától léphet életbe. A korlátozás időszakos meghosszabbítása augusztus 31-ig tart. Az úton lévő tehergépjárműveknek ősztől jövő júliusig újra szombat estétől vasárnap estig kell majd parkolókban időzniük.