A 2001-ben alakult Lambda-Com Kft. piacvezető az M2M (Machine-to-Machine) járműkövető szolgáltatások területén Magyarországon. A 100 százalékig magyar tulajdonú multinacionális vállalat Európa 14 országában nyújt komplex közlekedésinformatikai szolgáltatásokat.

A cégcsoport vezető szolgáltatását jelentő WebEye fejlesztésének következő állomása egy exkluzív fuvarbörze megalkotása, melyhez a Lambda-Com Kft. uniós forrásra is pályázott, aminek keretében 47 717 128 forint támogatást nyert el. A GPS alapú fuvarbörze lényege, hogy a börzén személyre és igényekre szabottan találkozik össze a fizetőképes megbízó és a fuvarfeladatot elvállaló, megbízható partner, akik csak előzetes minősítés után kerülhetnek a rendszerbe. A börze keretein belül tehát egy valós adatokon alapuló, minősített rendszer információi alapján választhatják ki egymást az üzletfelek. Mivel az így létrejövő kapcsolat a megbízástól a teljesítésig folyamatos monitoring alatt áll majd, egy biztonságosabb, átláthatóbb és prémium minőségű fuvarbörze jöhet létre.

Az Európai Unióban kiemelt területnek számít az intelligens közlekedési rendszerek fejlesztése. A magyar tulajdonú multinacionális vállalat a projekt keretében egy olyan személyre szabott, telematikai adatokon alapuló rendszert hozhat létre, amely összhangban van az uniós törekvésekkel. A cégcsoport már működő, saját fejlesztésű, telematikai, szállítmányozási biztonságot támogató szolgáltatása a WebEye megoldás, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek útvonalának és mozgásának elemzését. Jelenleg több mint 40 ezer járműben működik WebEye Európa útjain.