A jegyárban van balesetbiztosítás is, ha nem fogadjuk meg

A jegyárban van balesetbiztosítás is, ha nem fogadjuk meg

A felhívás nem tévedés. Valóban ezt kérte utasaitól a főváros közlekedési vállalata 1953 februárjában.
 
A közösségi közlekedés indulása óta kommunikálnak az utasokkal a szolgáltatók, hiszen a kezdetektől fontos volt, hogy értsék és tudják, hogyan közlekedjenek együtt, tömegben. Ahogyan teltek az évek, nemcsak a képi világ, a hordozók és a csatornák változtak meg, hanem maga az üzenet is. Ma már biztosan mosolyra fakasztaná a budapestieket, ha arra hívnák fel a figyelmet a hirdetmények, hogy a járművön tilos a kötögetés, teljesen értelmetlen lenne plakáton oktatni őket arra, hogy a mozgó villamosból melyik irányba kell leugrani és melyikbe balesetveszélyes. Egykor azonban, amikor a fővárosi utasok és cégek még együtt tanulták a kulturált közlekedést, még valóban szükség volt az effajta figyelmeztetésekre.
 
A Múzeumok Éjszakáján egy kis időutazásra invitálják azokat, akik eljönnek szombaton (június 16-án) este 18:00 órától a BKK és a BKV Deák téri Múzeumába, hogy megtekintsék a “Légy óvatos kispajtás!” – Tömegközlekedési plakátok a múltból című tárlatot. A kiállítás a BKV, illetve jogelődjeinek grafikai és szöveges plakátjaiból, hirdetményeiből mutat be válogatást. Az összeállításhoz a fővárosi közösségi közlekedés múltjának két korszakából: egyrészt az 1923-ban egyesített Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság (BSzKRt) negyed évszázadából, másrészt az 1950-es, 1960-as évek világából és a Budapesti Közlekedési Vállalat, a BKV első évtizedének anyagából válogattak.

A mintegy fél évszázadot felölelő plakátválogatás megtekintéséhez kellemes és balesetmentes időutazást kíván a BKV és a BKK!

Forrás: BKV