Nem csak Oroszországban, de hozzánk közelebb, a román tranzitutakon is nagy divatja van a padlógázzal  közlekedésnek. Ez pedig egy olyan szakaszon, ahol az egyik oldalon sziklafal, a másikon árok szegélyezi a kétszer egy sávos aszfaltcsíkot, nem mindig veszélytelen.

Kamionnal utazva néha az is rémisztő, ahogy a szemből érkező kolléga megjelenik az íven, mivel a szűk helyen igencsak el kell találni a pozíciót az érintésmentes elhaladáshoz. Személyautóval szerencsére nincs ilyen veszély, azzal általában van hely lehúzódni.

Kivéve, ha éppen nem egy kamion készül ránk borulni, mert akkor csak a jószerencsében bízhatunk. A videón rögzített jelenetben ez a bizalom meghozta gyümölcsét, mivel a kamion nem csapódott a sziklának, nem dőlt sem az elöl haladó Ladára, sem a a kamerás autóra, még személyi sérülés sem történt.

A történet csak akkor záródott volna szemben, ha a szerelvény neki sem csúszik az autónak, amihez egy kicsit gyorsabb reflexek, esetleg lélekjelenlét kellet volna, hogy nagyobb fékezéssel, vagy irányváltással el lehessen azt kerülni. Mindenesetre így sem panaszkodhat senki: mindenkinek szerencsés napja volt.