Tavaly év végéig száz darab emeletes Volvo hibridbusz állt forgalomba az Egyesült Királyságban, melyek nem csak rendkívül megbízható, hanem igen takarékos járművek is – mondta el Steve Dewhurst, a Volvo Bus UK and Ireland ügyvezető igazgatója. Ezek a megrendelések bizonyítják legnagyobb vevőink bizalmát, továbbá biztosítják vezető helyünket a hibridtechnológia terén. Üdvözöljük a brit kormány folyamatos támogatását, amit a Green Bus alapon keresztül nyújt, mely nagyon szükséges lökést ad iparunknak – tette hozzá Dewhurst úr.

A megrendelt 184 hibridbuszból 145 darab emeletes, Volvo B5LH hibrid kivitelben készül, míg a jellegzetes angol formát a Wrightbus Gemini 2 karosszéria adja. Az Arriva 77 darabos rendelésén felül jelentős megrendelők még a Go Ahead 45 autóbusszal, a National Express 9-cel, a Rotalia 8-cal, valamint az Ensign Bus 6 darab járművel.

Az Arrivánál a mostani megrendeléssel és a már meglévő 46 hibridbusszal együtt 123 darab Volvo B5LH lesz forgalomban. Ugyanígy, már a Go Ahead is üzemeltet 15 darab emeletes hibrid-Volvót, melyek számát most 60-ra növelik, míg a National Express a 9 darabos megrendelésével megduplázza állományát.