A Volvo Trucks és a Harley Davidson együttműködést kötött Franciaországban, hogy az október 29-ig zajló Harley Davidson Experience Tour 2012 lebonyolításához a Volvo egy 750 lóerős FH16-ot bocsájt az amerikai motorkerékpár-gyártó rendelkezésére.

A jelenleg Európa legerősebb közúti nyergesvontatójaként számon tartott 750-es és az általa vontatott bemutatóterem is Harley Davidson logókkal és motívumokkal díszítve járja majd a Magyarországnál hét és egynegyedszer nagyobb ország útjait. A cél, hogy megismertesse a legújabb motorokat a vidék lakosságával is. A félpótkocsiban tizenhét motor utazik, melyek mindegyikét ki is próbálhatják az érdeklődők.

Úgy gondolom, hogy különösen fontos a cégünknek egy olyan híres márkával történő együttműködés, mint a Harley Davidson – mondta el Jean-Noël Thénault a Volvo Trucks franciaországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója. Az együttműködésünk is bizonyítja a Volvo Trucks dinamikus természetét – folytatta. A franciaországi Volvo hálózat ügyfeleinek lehetőségük lesz kipróbálni bármelyik Harley Davidson motorkerékpárt, amit egy Volvo kamion szállít hozzájuk.