Újra a szigetszentmiklósi Delta Trucks telephelyén került sor a Szemerey Transport által vásárolt legújabb Renault Premium Route-ok átadására. Ugyanúgy, mint januárban, személyesen is megjelent a rendezvényen Szemerey Lóránd, a Szemerey Transport Zrt. elnök-vezérigazgatója, ellenben most a Renault Trucks igen prominens képviselői is jelen voltak az eseményen. Itt volt Philippe Gorjux, a Renault Trucks Central-East régiójának alelnöke, Jan Vesely a Renault Trucks közép-európai régiójának ügyvezetője és Tringer Zoltán, a Renault Trucks Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója is.

Philippe Gorjux öt éven át, 2009-ig volt a Renault Trucks Hungária Kft. ügyvezetője, így különösen szívén viselte a Szemerey Transport korábban igen jelentős Renault flottájának sorsát. Elmondása szerint szomorú volt, hogy elnöksége alatt nem adhatott át egyetlen Renault kamiont sem a vállalatnak, de most megtörni látszik a jég. A januárban átvett 10 darab kék és fehér Renault Premiumok után, a napokban 25 darab piros és fehér nyergesvontató került átadásra. A 25 járműből azonban már csak kilenc tudta megvárni a Delta Trucks telephelyén a számukra szervezett rendezvényt, mivel a többieknek ezen a napon már szolgálatba kellett állniuk, hogy munkájukkal erősítsék a Szemerey Transport flottáját.

Philippe Gorjux, a Renault Trucks Central-East régiójának alelnöke átadja az új Renault Premium Route-ok jelképes kulcsát Szemerey Lóránd úrnak, a Szemerey Transport elnök-vezérigazgatójának.

A most átadott Renault Premium Route nyergesvontatók EEV normát teljesítő 460 DXi motorral készültek, melyek 2040 Nm maximális nyomatékukat már 950 percenkénti főtengelyfordulatnál leadják. Ez jelenleg a Premiumhoz rendelhető legnagyobb motor, mely egyben a legtakarékosabb változat is, így a Renault üzemanyagtakarékos Optifuel programjának is meghatározó része. Fontos ez azért, mivel Szemerey úr elmondása szerint a járművek kiválasztásánál igen jelentős szempont volt a fogyasztási adatok, saját mérésekkel is alátámasztható alacsonyan tartása. Tapasztalatai szerint a megvásárolt Optifuel csomag segítségével a Renault Premium fogyasztása akár 2-3 literrel is alacsonyabb volt más, hasonló kategóriában kipróbált járművekénél, ami így elérhette a 10 %-os különbséget is. A Szemerey Transport évi 4 milliárd forintot költ üzemanyagra, így könnyen kiszámítható, hogy ilyen mértékű költségcsökkenés mellett a vontatók szinte nem is kerülnek pénzbe.

A Szemerey Transportnak összeállított Optifuel csomag tartalmazza a járművezetők elméleti és gyakorlati oktatását, a Renault Infomax járműdiagnosztikai és útelemző rendszert, ennek integrálását a Szemerey Transport meglévő teljesítmény-elemző rendszerébe, valamint a januári Premiumokkal szemben az Optidriver automatizált fokozatváltót is. Kiegészült még a csomag egy 5 éves, a Delta Trucks által vállalt teljes szervízszolgáltatással, melynek kilométeralapú átalánydíjas konstrukciója a tervezhető költségeket szolgálja, valamint az ötödik év végén visszavásárlási garanciát is nyújt. A jelenlegi járművek értékesítésekor a Renault Trucks tíz év körüli kamionokat is beszámított a vételárba, így nem csak az üzemanyag-fogyasztást, hanem a vásárlási költségeket is optimális szinten lehetett tartani.

Renault Premium Route 460 DXi EEV nyergesvontató a Szemerey Transport legújabb járműve

A Renault Premium Route nyergesvontatók, a cég fő profiljához igazodva leginkább Schmitz hűtős félpótkocsikkal közlekednek majd hazánk útjain, de hálófülkéjük és állófűtésük lehetővé teszi több napos fuvarok lebonyolítását is. Az idén már átadott 35 darab Renault Premium Route mellé Szemerey úr újabb öt jármű rendelt a Renault Trucks-tól, amivel a 650 darabos flotta átlagéletkora 6 év alá csökkenhet.