A motorsport legnevesebb nemzetközi bajnokságának idei szezonja április 8-án kezdődött a katari Dohában, ahol egy izgalmas éjszakai versenyen álltak rajthoz a versenyzők. Idén 14 országban összesen 18 nagydíjat rendeznek, amiket a televíziós közvetítéseknek köszönhetően 207 ország, futamonként átlagosan 30 millió nézője kísérhet figyelemmel. A reklámjogokat birtokló Dorna Sports-szal kötött megállapodás értelmében az Iveco márkajel számos pálya jól látható helyein lesz majd látható.

Az Iveco ezenkívül névadó szponzorként támogatja a június 30-án, Hollandiában, Iveco TT Assen 2012 néven, valamint a szeptember 30-án, Spanyolországban, Iveco Grand Prix de Aragon néven rendezett futamokat. A vállalat idén is jelentős támogatást nyújt a bajnokság szervezőinek, hiszen valamennyi helyszínen 13 Stralis nyergesvontatót és 4 új Daily-t biztosít a berendezések, anyagok, felszerelések, irodák és mobil műhelyek szállítására.

Újra versenyben az Iveco 1
Újra versenyben az Iveco 9


Emellett továbbra is folytatódik a partneri kapcsolat az Iveco és a Team Yamaha Factory Racing között. Az istállót a 2011-es bajnokság második helyezettje, Jorge Lorenzo, illetve Ben Spies, a MotoGP feltörekvő új csillaga képviseli. Az Iveco a csapat hivatalos szponzoraként, a korábbi szezonokhoz hasonlóan idén is 7 Stralis kamionnal és 2 Daily furgonnal segíti futamról futamra a Yamaha motorok, felszerelések, műhelyek és mobil irodák szállítását, illetve a személyzet utazását.

Újra versenyben az Iveco 10


Az Iveco emellett folytatja együttműködését Héctor Barbera istállójával, a Pramac Racing Team-mel is, így a vállalat 3 ECOStralis nyergesvontatóval támogatja a csapatot. A Team Pramac az Ivecóval és a fenntarthatóbb közlekedés elvével összhangban egyre nagyobb figyelmet fordít a környezet védelmére. Ezen elkötelezettség jegyében a csapatnak és a kiszolgáló személyzetnek a versenyeken otthont adó mobil épület különlegesen könnyű, hogy a szállítása kevesebb energiát igényeljen, míg a belső berendezések teljes mértékben újrahasznosított anyagokból készülnek, valamint a mobil irodákhoz hasonlóan szélturbina biztosítja az áramellátást. A csapat tagjai a paddock területén elektromos meghajtású motorokkal közlekednek.