Olle Hemmingsson nyáron földet művel régi Volvo traktorával, télen pedig zenélni tanul. A hegedülés és a gitározás alapjait már elsajátította, már csak egy jó ritmushangszer kellett volna, hogy egy átlagos svéd country-zenekar bármely posztján megállja a helyét. De sajnos hiába próbálkozott, hogy legközelebbi, alig 50 km-re lakó szomszédait rábeszélje a közös téli zenélésre, azok egy napra sem voltak hajlandóak feladni a sufniban főzött zugalkohol élvezetét, hogy autóba üljenek és összejöjjenek valamelyiküknél. Így hát Olle egyedül maradt és csak álmodozhatott a közös zenélés öröméről.

Egyik délután aztán, amikor a színben öreg Volvo traktorát ápolgatta, tekert valamennyit az adagoló alapjáratállító csavarján, majd megvilágosodott. Tovább csavarta az állítócsavart egészen addig, amíg éppen le nem állt a jó traktor sokat látott motorja, és ekkor megtörtént a csoda. A kipufogó pöfögése pont 200 bpm-re állt be, így minden felet kiütve príma 100-as tempójú 4/4-es country-ritmust adott.

De hogyan lesz ebből zenekar? A következő hétvégén Olle unokája egy kamerával és egy videóvágóval ezt is megoldotta. Az eredményt pedig feltöltötték a Youtube-ra, hogy a szomszédok is élvezhessék.

Érdemes megnézni a kiállást 1:12-nél.