Genfben mutatkozik be az új Ford Transit előfutára. Az egyelőre csak tanulmányautóként megjelenő Turneo Custom névre keresztelt kisbusz nagyon elüt a korábban megszokott kisbusz formától, olyan, mintha egy hatalmasra növesztett Fiestát látnánk. 

Még övvonalat is kapott a kisbusz

Még övvonalat is kapott a kisbusz

Még övvonalat is kapott a kisbusz


Külsején látszik, hogy a tervezők vért izzadtak, hogy a lehető legkevésbé hasonlítson az elkészült kisbusz az alapként szolgáló téglatesthez. Kerekítések, finom részletek mindenhol, sőt, még valamiféle övvonalat is kapott a járgány.

Belseje a legpuccosabb személyautókéval is felveszi a versenyt, az utastérről készült fotókon csupán az elefántfülnyi visszapillantók, illetve a két első ülés közötti hatalmas hely árulkodik arról, hogy nem személyautót látunk. A tanulmányautó belsejében három üléssorban –  hátsók állíthatók, és akár ki is vehetőek – nyolc utasnak jut hely. A motortérben pedig a 2,2 literes Duratorq TDCi 155 lovas változata található.

Fejedelmi beltér, csak a tükrök árulják el, hogy kisbuszt nézünk

Fejedelmi beltér, csak a tükrök árulják el, hogy kisbuszt nézünk

A gyártásba kerülő, különféle tengelytávval, hosszúsággal és felépítménnyel rendelhető Transitban 2,2 literes dízelmotor található majd, amely háromféle – 100, 125, és 155 lóerős teljesítménnyel lesz kapható.