Elkészült a Becker legújabb kamionos navigációja a Becker Tranzit 50. Az iGO My way szoftvermotorra épülő, hordozható navigációs eszköz 44 európai ország naprakész térképét ismeri, illetve 29 ország kamionos és kempingútvonalainak adatait is tartalmazza.


Ezt tudja más is, ami viszont figyelemre méltó, hogy a készülék képes a jármű típusa és műszaki adatai figyelembe vételével testre szabni az útvonalat. Ettől lesz ez a készülék a kamionosok kütyüje, motor, autó, lakóautó mellett busz és kamion is beállítható.

A szoftver lehetővé teszi, hogy a jármű típusára szabott profilt hozzunk létre, miután az adatokat (mint a fizikai paraméterek, a betöltött rakomány súlya, össztömeg és a pótkocsik száma) megadtuk. Ezzel elkerülhető, hogy a jármű számára túl szűk, alacsony tereptárggyal nehezített útvonalat jelöljön ki a rendszer.

A szerkezet útközben is folyamatosan feldolgozza az aktuális forgalmi információkat, és azok alapján szükség esetén új utat kínál a vezetőnek, vagyis elkerülhetők a dugók is.

A Tranzit 50 valósághű 3D megjelenítésének köszönhetően pontos képet ad a domborzati viszonyokról, a nagyobb városközpontok épületeiről és egyéb jellegzetes tereptárgyakról. A készülék nem csupán kijelzőjén jeleníti meg az adott utcanevet, hanem magyar nyelven be is mondja. Az optimalizált útvonaltervezés és a különböző korlátozások (magasság, szélesség, súly és a teherautók számára bevezetett tilalmak) is remekül látszanak a nehézgépjárművek vezetői számára.