Magyar sofőr is lehet Európa legjobbja 2 Idén is megrendezi a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető versenyt a Scania. A versenysorozat 2003-as bemutatkozása óta világszintű eseményé vált, a koncepció azonban változatlan, célja kiemelni a járművezetők szakmai tudását, a járművezető-képzést, a közúti biztonságot és a gazdaságos vezetést, mint a közúti fuvarozás legfontosabb tényezőit.

“A gépkocsivezető a legfontosabb tényező a gazdaságos, környezetkímélő és biztonságos fuvarozás megteremtésében” – mondta Leif Östling, a Scania elnök-vezérigazgatója. “A jól képzett, elhivatott sofőrök hatékony vezetésükkel csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, a károsanyag-kibocsátást, valamint hozzájárulnak a közlekedésbiztonság javításához és vállalatuk nyereségtermelő-képességéhez. A győzelemhez nemcsak ügyesen, de takarékosan is kell tudni vezetni.”

A versenysorozatra a magyar járművezetők 2012. április 13-áig, a regisztrációs időszak zárásáig nevezhetnek a www.scania.hu/yetd oldalon, ahol egy elméleti teszt kitöltésével kezdik a versengést. A legjobbak továbbjutnak a regionális elődöntőkre, majd az országos döntőre. Az országos döntő legjobb teljesítményt nyújtó résztvevője fogja képviselni Magyarországot a szeptemberi európai döntőn, ahol a győztes jutalma egy 100 000 euró értékű Scania nyergesvontató lesz.

A nevezés feltételei:
–    1977. január 1-én vagy későbbi születés
–    magyar állampolgárság
–    C+E kategóriás vezetői engedély
–    saját sofőrkártya digitális tachográfhoz