Vagy nem elég egyértelműek a jelek, vagy nem tudunk figyelni rájuk. Ezek lehetnek az okai annak, hogy egyre gyakrabban fordul elő, hogy valaki a forgalommal szemben hajt, és komoly balesetet okoz. Szinte már érdektelen hír, és a szóban forgó eset is csak a híradó végi lábjegyzet lenne, ha egy fedélzeti kamera nem rögzítette volna az esetet.

Skóciában az A90-es autópályára hajtott fel Corsájával egy 20 éves fiatal hölgy, a rossz irányból. Szemben pont egy kamion érkezett, amit még sikerült elkerülni, a másodikat viszont nem, így megtörtént az ütközés. A felvételen jól látszik, szinte a semmiből tűnt elő az autó, nem volt esély elkerülni a balesetet. A 44 tonnás monstrum irányíthatatlanul sodródott, majd végül oldalára borulva állt meg.


Hihetetlen, de mindenki élve megúszta az esetet, a kármentesítés több mint hat órán keresztül folyt, a figyelmetlen lányt pedig közúti veszélyeztetésért vonják felelősségre. A fővárosban történt hasonló eset nyomán még mindig adott a kérdés, az egyén elégtelen felkészültségét nevezhetjük meg okként ilyen esetben, vagy a hatóságé a felelősség?