2007 óta többféle buszt tesztelt a BKV, hogy a főváros utazóközönsége és a cég szakemberei is megismerkedhessenek a járműipar legújabb fejlesztéseivel. Most újabb busz kezdi meg a próbát a főváros útjain.

A Credo típusú járműveket gyártó Kravtex a tavaly novemberi szóló, majd az idén májusi csuklós Citadell autóbuszok bemutatása után, augusztus 31. és szeptember 5-e között a midibuszát biztosítja a BKV-nak.

A légkondicionált, 78 személy szállítására alkalmas jármű hossza 9,5 méter. Önhordó karosszériája a padlóváz és a motortartó nyúlványok kivételével teljes egészében korrózióálló anyagból készült. A járművet Iveco motor és Allison automata váltó mozgatja. Az 5,8 literes dízelmotor teljesítménye 250 lóerő, nyomatéka 850 Nm.

A midibusz a 39-es járat útvonalán közlekedik majd, az utasok díjmentesen használhatják, de a BKV kéri az utasok visszajelzését a járműről. Kíváncsiak az utazás során tapasztalt komfortérzetre, a jármű megjelenésére és az utastájékoztató rendszer minőségére is. Az ülések számáról, elhelyezkedésükről, a folyosó méretéről, a kapaszkodási lehetőségekről alkotott vélemények is érdeklik a szakembereket.