A Közúti Fuvarozók Érdekvédelmi szervezete hétfőn reggeltől délutánig demonstrációt tart a fővárosi behajtási díjak elleni tiltakozásul a budapesti Felvonulási tér Ajtósi Dürer sor és Damjanich utca közötti szakaszán. Napközben nem okoznak majd dugót a járművek, de reggel és délután lehet fennakadás, amikor mozgásban lesznek.

A fuvarozók nehezményezik, hogy a főváros úgy fogadta el 2007 végén a behajtási díjak tízszeres emelését, illetve a behajtási engedélyek kiadásának módosítását, hogy nem végeztek kellő szakmai elemzést, és nem mutatták be a módosítás társadalmi hatásait.

Nem értik az érdekvédelmi szervezetek, hogy a főváros a szigorítással miért nem várta meg, amíg elkészül az M0-ás körgyűrű – még hiányzó – keleti szakasza, és miért nem tesz különbséget például a gépjármű típusok között.

A demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy a főváros adjon nekik két hónapos türelmi időt, amelynek során mindkét fél számára megfelelő megoldást találhatnak Ha nem érnek célt, akkor holnap 1500 kamion vonul fel a Hungária körúton forgalomlassító demonstrációt tartva, akkor biztos, hogy óriási dugó lesz.

Forrás: MTI / InfoRádió