Nem egyszer fordult már elő, hogy egy korábbi tulajdonos hírneve sokat dobott egy autó árán, azonban arra is volt példa, hogy ez inkább csak bosszúságot okozott. Az sem ritka, hogy aukción keresnek gazdát az ilyen járműveknek. Gondoljunk csak a pápa sportkocsijára, melyből befolyó összeggel több jótékonysági szervezet fognak támogatni. Ezzel szemben Lewis Hamilton hófehér Mercedes limuzinjának egyszerű hirdetésben keresnek új gazdát. A Forma-1-es világbajnokot a legtöbbször méregdrága sportkocsikban láthatjuk, de az alábbi S600 is a flotta része volt.

A 2015-ös évjáratú Mercedes-Maybach S600-ast kicsivel több mint 37 millió forintnak megfelelő összegért kínálják az egyik legnépszerűbb brit autós hirdetési portálon. Az autóba három év alatt 44 275 kilométert tekertek, az állapota ennek megfelelően újszerű. A hófehér fényezés és a hatalmas felnik mellé fejedelmi utastér társul, természetesen az is hófehérben. A világbajnok kényelmét masszázsfotelek és hátsó szórakoztató rendszer szolgálta.

Vennél használt Mercedes limuzint Lewis Hamiltontól? 2Vennél használt Mercedes limuzint Lewis Hamiltontól? 3

A Mercedes-Maybach S600-as még az S-osztály hosszított változatánál is nyújtottabb, így már közel 5,5 méteres. A gépháztető alatt a csúcsot jelentő 6 literes, turbós V12-es lakik visszafogott 523 lóerős teljesítménnyel és 830 Nm nyomatékkal, ami pont elég ahhoz, hogy a 2,4 tonnás autót 5 másodperc alatt gyorsítsa 100 km/órás sebességre.