A Bentley átadta a Continental GT kabriót házon belüli mágusainak, ők pedig szokás szerint igényes munkát végeztek.

Olyan egyedi részletekkel szerelték fel az autót, mint a bőrkárpit különleges dupla steppelését idéző, bonyolult hűtőrácsrajzolat, vagy a teljes egészében kézzel megvalósított belső tér, amelynek varrása során nem kevesebb mint 400 ezer öltést végeztek. A különleges varrási technika kidolgozása 18 hónapot vett igénybe.

A külső stílusjegyek között megtalálható az ezüst/fekete oldalsó légcserélő nyílások, a 22 colos keréktárcsák, amelyek kerékagyát önszintező, mindig vízszintesben álló embléma díszíti. Újdonság a műszerfalat díszítő Breitling óra; a műszerfalat kontrasztos marású fémbetét díszíti. A hangulatvilágítás hétféleképpen programozható.

A Continental GT kabrió elvileg többféle audiokonfigurációval is kapható, a Mulliner azonban a csúcsverziót érdemli: ez a 20 csatornás erősítővel, 18 hangszóróval és két aktív mélynyomóval felszerelt, 2200 wattos Naim egység.

Kabrió nem volt még ennyire fényűző 2

Minden pici rombuszt 712 öltéssel alakítanak ki

Egyedi még a kulcs is, amit bőr borít, ráadásul az ügyfélnek az autó belső színvilágával harmonizáló, Mulliner kivitelű dobozkában nyújtják át.

Motorikusan szabad kezet hagynak a vásárlónak: kérheti a 6,0 literes, W12-es gőzmozdonyt, amely 3,8 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 333 km/óra, vagy beérheti a 4.0 V8-assal, ami két tizedmásodperccel lomhább, végsebessége pedig 15 km/órával alacsonyabb.

Kabrió nem volt még ennyire fényűző 3

Hatvanegy különböző árnyalatban választható a Bentley Continental GT Mulliner Convertible, de ha ez nem elég, tetszőleges árnyalatot is rendelhetünk.