Az Aston Martin Valkyrie volt az előfutára annak a leendő középmotoros modellnek, amellyel számára eddig ismeretlen, de igen fontos piacra kíván betörni a brit márka: eddig is voltak ugyan olyan típusaik, amelyeknél az erőforrás a két tengely között helyezkedett el, ám ezeket alaposan hátratolt orrmotor hajtotta.

Olyat épít az Aston Martin, amit még soha 1

Aston Martin Vanquish Vision Concept

A leendő modell hajtásláncát a Valkyrie-nél tágasabb és komfortosabb, de még mindig meglehetősen extrém AM-RB 003, formavilágát a Vanquish Vision Concept jelöli ki. Utóbbi konvencionálisabb dizájnját kevésbé rendelték alá az aerodinamikai tökéletesség követelményének, mint az előzményekét, ugyanakkor műszakilag is közelebb áll a sorozatgyártáshoz: kézzel készített szénszálas vázszerkezet helyett ragasztott alumínium karosszériát kapott.

Olyat épít az Aston Martin, amit még soha 2

Aston Martin AM-RB 003

A mindössze 500 példányban készülő középmotoros Aston Martin egy V6-os turbómotorra épülő hibrid hajtásláncot kap majd. Ennek részleteiről mélyen hallgat a gyártó; mindenestre kicsit csalódottak vagyunk, hogy a leendő szériamodell nem a Valkyrie eszement V12-es hibrid hajtását kapja meg.