Egy mezőgazasági gép az esetek 99 százalékában célszerszám, igásló, amit nem saját maga szórakoztatására vásárol meg a gazdálkodó. Igaz ez a Lamborghini traktorokra is, a márkát alapító Feruccio Lamborghini ezekkel virágoztatta fel vállalatát, a sportkocsikra történő váltás legendáját pedig mindenki ismeri.

Az ekevonótól a  V12-es Miuráig vezető úton elég volt egy olaszos konfliktus az akkor már sportautóiról híres Enzo Ferrarival. 

A Lamborghini pedig azóta örök helyet bérel a Ferrari mellett, de a traktoros vonal gyakorta visszaköszön. 2016-ban például nem csak méregdrága és pokoli erős limitált kivitelű modellel ünnepelték Feruccio Lamborghini születésének századik évfordulóját, hanem egy komoly átalakításon átesett, eredeti, 1960-as években gyártott traktorral is.

A különös, ültetett, kissé steampunk stílusú gépből mindössze öt darab készült, amit a nagy évforduló apropóján horror áron, 250 ezer euróért árultak. Mivel ez a darab még 2019-ben is itt haknizik Genfben, gyanús, hogy nem sikerült mindnek gazdát találni.