Szétszedhető, összerakható kisautó a Fiattól 1

Négyféle tető, négyféle lökhárító, ugyanennyi dísztárcsa és karosszériaburkolat: ez barátok között is több mint 250 különböző lehetséges kombinációt jelent – és ez még csak a kezdet, hiszen később akár a végtelenségig bővíthető, variálható a 3,68 méteres autó.

Szétszedhető, összerakható kisautó a Fiattól 2

Így nem kell előre elköteleznünk magunkat egy stílus mellett: úgy variálhatjuk autónkat, mint egy nyakkendőt vagy fülbevalót. Üvegtetőt kérünk például, csomagszállítót vagy napelemeset? Vagy egyiket sem, és akkor máris kabriót kapunk.

Szétszedhető, összerakható kisautó a Fiattól 3

Sőt, a Fiat szerint a belső szerelvényeket is csereberélhetjük, a rádiótól az akkumulátorokig (mert hiszen elektromos autóról van szó). Sportülés, kényelmes bőrfotel vagy csecsemőhordozó? Minden mehet – sőt, a tartozékokat akár otthon is elkészíthetjük egy 3D nyomtató segítségével.

Szétszedhető, összerakható kisautó a Fiattól 4

Ezzel értelmét veszti nem csak a felszereltségi szint, hanem a modellfrissítés fogalma is: a kezdetben 120 darabból álló tartozékkészletből olyan autót rakunk össze, amilyenhez kedvünk van.

Szétszedhető, összerakható kisautó a Fiattól 5

Az akkucsomag alaphelyzetben 100 kilométeres hatótávolságot ad, de további három csomag vásárolható (vagy bérelhető, mondjuk egy kirándulásra), egy ötödik pedig az utastérben helyezhető el: így akár 500 kilométert is megtehetünk egyetlen feltöltéssel.