Négyféle tető, négyféle lökhárító, ugyanennyi dísztárcsa és karosszériaburkolat: ez barátok között is több mint 250 különböző lehetséges kombinációt jelent – és ez még csak a kezdet, hiszen később akár a végtelenségig bővíthető, variálható a 3,68 méteres autó.

Így nem kell előre elköteleznünk magunkat egy stílus mellett: úgy variálhatjuk autónkat, mint egy nyakkendőt vagy fülbevalót. Üvegtetőt kérünk például, csomagszállítót vagy napelemeset? Vagy egyiket sem, és akkor máris kabriót kapunk.

Sőt, a Fiat szerint a belső szerelvényeket is csereberélhetjük, a rádiótól az akkumulátorokig (mert hiszen elektromos autóról van szó). Sportülés, kényelmes bőrfotel vagy csecsemőhordozó? Minden mehet – sőt, a tartozékokat akár otthon is elkészíthetjük egy 3D nyomtató segítségével.

Ezzel értelmét veszti nem csak a felszereltségi szint, hanem a modellfrissítés fogalma is: a kezdetben 120 darabból álló tartozékkészletből olyan autót rakunk össze, amilyenhez kedvünk van.

Az akkucsomag alaphelyzetben 100 kilométeres hatótávolságot ad, de további három csomag vásárolható (vagy bérelhető, mondjuk egy kirándulásra), egy ötödik pedig az utastérben helyezhető el: így akár 500 kilométert is megtehetünk egyetlen feltöltéssel.