A múlt, a jelen és a jövő mind összefonódik egyetlen közös szálban, mondja a Hyundai, ez a szál pedig a Le Fil Rouge, a márka legfrissebb tanulmányautója.

A vadonatúj koncepció érdekes módon a márka egyik első, 1974-es tanulmányautóját, a Hyundai Coupe Conceptet idézi, célja pedig az, hogy érzelmi síkra terelje a tulajdonosok kötődését autójukhoz.

Az érzéki sportosság koncepcióját bevezető tanulmányautó az arányok, a szerkezet, a formaterv és a technológia harmóniáját igyekszik megvalósítani.

Ennek megfelelően a karosszéria az aranymetszés szabályait követve épül fel; a nyújtott tengelytáv, a rövid túlnyúlások, az első tengelytől messze fekvő szélvédő mint ezt az ősi balanszt hirdetik.

Szerkezetében az autó könnyed és légies igyekszik lenni, hangsúlytalan tetőoszlopokkal, mintha az autót egyetlen vonással rajzolták volna meg.

A külső és a belső környezet egységet alkot, a vezetői környezet élvezetes vezethetőséget, a többi férőhely maximális komfortot ígér.

Akármerre mozdul el, a kaszkád hűtőmaszktól nem tágít a Hyundai, bár az új kiadás már háromdimenziós kivitelben pompázik.

A végére maradt a legfontosabb: a funkcionalitás és a technológia. Különleges, huzatmentes szellőzés, újrahasznosított fafelületek és lebegő panoráma kijelző határozzák meg a belső környezetet.