1926 márciusában alapították a Carrozzeria Touring Superleggera-t Milánóban, a cég alapjait még Vittorio Ascari fektette le saját karosszériagyártó vállalkozásával. Hosszú időkön át terveztek és készítettek autókat különféle megrendelőknek és olyan nagy gyártóknak, mint az Alfa Romeo, a BMW vagy éppen a Ferrari. Mára újra felélénkült a lelkesedés az egyedi megjelenésű autók iránt, amit jól bizonyít, hogy már a gyártók is kielégítik az átlagosnál különlegesebb igényeket.

A Genfi Autószalonra a Touring Superleggera a Sciadipersia névre keresztelt autóval készül, ami valójában egy alaposan átöltöztetett Maserati GranTurismo. Az olasz sportkocsinak is jól jön az új ruha, hiszen 2007-es genfi premierje óta nem változott jelentős mérékben, ami igazán merész ebben a szegmensben. A Superleggera kétség kívül nem finomkodott, az orr sokkal laposabb és agresszívebb lett az apró lámpákkal, ugyanakkor a fémes ezüst elemek hoznak némi retrós hangulatot. Az autót az Orient Night Blue árnyalatra fényezték, mely a tiszta, esti égbolt színe. Természetesen nem maradt érintetlen a beltér sem, mindent sötétkék és bézs bőrbe húztak, valamint alumínium betétekkel dobták fel.

Anyja se ismerne rá erre a Maseratira 2

Érintetlen maradt a hajtáslánc, így a különleges karosszéria alatt is a 4,7 literes, 90 fokos hengerszögű, szívó V8-as motor található 450 lóerővel és 520 Nm csúcsnyomatékkal. Álló helyzetből kevesebb, mint 5 másodpercig tart a százas sprint, a végsebessége pedig 300 km/óra. Ebből azért látszik, hogy a koros Maseratinak nem kell szégyenkeznie a mai sportkocsik mezőnyében sem.

A Sciadipersia valódi ritkaságnak ígérezik, hiszen a Touring Superleggera csupán 10 példányt szeretne építeni az autóból.