Az év harmadik negyedévében érkezik az európai piacra a ráncfelvarrott Kia Optima.

A modell új első lökhárítót, LED-es hátsó lámpákat kap; a szedán kivitelen a hátsó lökhárító is megújul. Lesz még egy új, piros fényezés is, továbbá átrajzolták a 16-18 colos alufelniket. A tigrisorr-hűtőmaszk magas fényű krómbevonatot kap.

Az utastérben lecserélték a kormánykereket, krómdíszítés került a műszerfalra, az eddigi kárpitkínálatot barna szövet, illetve bőr egészíti ki. A beltéri hangulatvilágítás hatféle színben pompázhat, a vezető különböző tónusokat rendelhet hozzá az egyes üzemmódokhoz (eco, komfort, sport, automata) – ez az üzemmódváltó szintén a 2018-as modellév újdonsága.

A GT és GT Line kivitelek új LED-es ködfényeket, fényes fekete külső kiegészítőket, új dupla kipufogókat, hímzett üléskárpitozást kínálnak.

A biztonsági funkciók között új a vezetői éberségfelügyelet, a 360 fokos külső panoráma-kamerarendszer a korábbinál nagyobb felbontással dolgozik.

A végére hagytuk a két legfontosabb újítást: a korábbi 1,7-es helyébe lépő, új 1,6 literes dízelmotort (136 LE, 320 Nm), valamint a szintén 1,6-os T-GDI benzines turbómotort (180 LE), amely hétfokozatú duplakuplungos váltóval lesz kapható.