Mi a Vezesstől 2002-ben jártunk először a Genfi Autókiállításon, aminek már 15 éve. Ez a hosszú idő arra biztosan jó, hogy az újdonságokhoz körített marketing-tűzijáték egyre kevésbé befolyásoljon minket. Az Opel nagyon hosszú kampánnyal vezette fel az Insignia második generációját. Profin csepegtették az adatokat, képeket, Gajdán Miklós, Év Autója zsűritagként vezette az álcázott prototípusokat, de eljön az idő, amikor a szomszéd standon kiállító konkurencia ellenében kell megmutatni egy autót, ami az addig agyonsztárolt autók egy részénél kijózanító.

Nagyon nagy, végre nem csak kívül

Az Insignia második generációjánál most jött el ez az idő és ha vezetés közben hozza azt, amit ígér, akkor be fog tudni sorolni közvetlenül a Passat mögé a volumenmárkák középkategóriás autói között.

Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 1
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 2

Kicsit sem franciás az új Opel Insignia

Kicsit sem franciás az új Opel Insignia

Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 13
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 14
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 15
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 16
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 17
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 18
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 19
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 20
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 21
Kicsit sem franciás az új Opel Insignia 22
Fotó megosztása:

Sőt, formája a Passat mögött sem marad le. A rövidebbre vett első túlnyúlással, a szárnyakkal tartott emblémával, a lendületes tetőívvel a kategória egyik legvonzóbb formatervű autója a kombi és az ötajtós is. A továbbra is Sports Tourernek hívott kombi majdnem 4,99 méteres, az Opel Insignia Grand Sportra átnevezett ötajtós alig rövidebb.

Mivel a tengelytáv 9,2 centiméterrel, 283 centire nőtt és sokkal jobb a térkihasználás az eddiginél, a térkínálat nem is emlékeztet az elődére. Itt a modellpaletta legtetejét képviselő autókat állított ki az Opel, ezekben a minőségérzet és a felhasznált anyagok igazán jók.

4×4, 8 fokozat, egyféle dízel

A benzines motorok teljesítménye 140-260 lóerő közötti. A videón elmondottakat kénytelen vagyok annyiban pontosítani, hogy nyolcfokozatú automatikus váltó csak a csúcsmodellhez lesz, a 4×4-es, kétliteres turbós benzineshez, a kisebb teljesítményű motorokhoz nem. A dízelmotor egyelőre a 170 lóerős kétliteres, a kínálat később bővülni fog.

Jók az anyagok, a minőségérzet kedvező

Jók az anyagok, a minőségérzet kedvező

Sok funkciót kizárólag nyomkodással érhetünk el a műszerfalba integrált, jól használható érintőképernyőről. Az új Insignia egyik értéke az OnStar-szolgáltatás, A telefonon elérhető operátorok segítenek mindenféle kérdésben, ami felmerül utazás közben. Át lehet küldeni indulás előtt a számítógépen vagy telefonon nézegetett úti célt a navigációnak, mostantól az Insignia utasainak szállást is tudnak foglalni.

Júniusban lesz kapható az Opel új csúcsmodellje. A nagyon kemény akciókkal életben tartott előd végre nyugdíjba mehet

Júniusban lesz kapható az Opel új csúcsmodellje. A nagyon kemény akciókkal életben tartott előd végre nyugdíjba mehet. A konkurencia megbízásából az ajtócsapódás-hangokat ellenőrző hölgy szerint szebben csukódnak a hátsó ajtói, mint az új Porsche Panamerának

Mivel a telefonkapcsolat egyben az autó folyamatos nyomon követésével működik, a baleseti helyszínről küldött vészjelzést kivéve a szolgáltatás egy gombnyomással kikapcsolható mindazok számára, akik nem szeretnék, hogy valakik tudják róluk, merre járnak épp.

7/2017

Magyarországon júniusban jelenik meg az új Insignia, amely Opel termékoffenzívájának része. 2017-ben hét újdonságot utat be a cég, köztük a szintén nyártól forgalmazott Crossland X családi autót, amely a PSA-val együttműködésben, francia padlólemezre készült. A közeljövőben megírjuk, hogy az első ülőpróbát követően mennyire tűnik Peugeot-Citroën-modellnek és mennyiben tisztán Opelnek a Meriva utóda.