Ötödik és utolsó családtagként a kabrió is megérkezett a Mercedes-Benz E famíliába. A műszaki (acél-alumínium vegyes építésű vázszerkezet) és formai szempontból egyaránt a kupéra épülő vászontetős 15 mm-rel ül mélyebben, mint a szedán, sziluettje felhúzott tetővel pontosan követi a kupé körvonalait.

Végre lenyitotta tetejét az E-osztály 1

Rengeteg kép a galériában, kattints ide!

A lényeg persze akkor jön ki, ha rászánjuk azt a 20 másodpercet, és teljesen eltüntetjük a hő- és hangszigetelt, több rétegű tetőt (barna, kék, piros vagy fekete színben), amely viszont az S-osztályos kabrió azonos komponensén alapul. A tetőmozgatás 50 km/óráig lehetséges.

A nagy helyigényű vászon használaton kívül nem külön üregben, hanem a csomagtérben számára elkülönített rekeszben pihen; ilyenkor 385 helyett 310 liternyi hely marad a poggyászoknak. A táskákat motoros mozgatású határoló választja el a tetőtől; ezt akár a vezetőülésből elhúzhatjuk. Az üreg kihasználását a fűthető hátsó üléspár 50:50 arányban osztva dönthető támlája segíti.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet ( A 238 ), 2017

Az első üléseken opciós a légsál (Airscarf), ami hűvös időben is élvezhetővé teszi a kabriózást, míg nyáron a hővisszaverő bőrkárpitnak (szintén opció) örülhetnek az utasok. A mindennapi praktikumot nem csak ezek az apróságok, hanem például a vászontető belső felén elhelyezett beltéri  világítás is javítja.

Biztonság terén semmiben nem marad el a kupétól a kabrió, még függöny- és hátsó oldallégzsák is kérhető (előbbi az ajtó felső pereméből nyílik), plusz pirotechnikai működtetésű borulókeretet is kapott a kocsi.

merc e cabrio

Az E-osztály spéci ablaktörlője, a karba épített fúvókákkal itt is megjelenik, ám sajátos programozást kap: nyitott tetővel kevesebb vizet fecskendez a szélvédőre a rendszer, azt is elsősorban a lapátok lefelé mozgásakor, így minimális a veszélye annak, hogy ablaktörléssel eláztatja magát és utasait a sofőr.

Egészen sajátságos extra a vonóhorog. Azt persze a Mercedes sem gondolja, hogy lakókocsit fognak vontatni a kabrióval, viszont kerékpárszállító rögzítésére kiváló megoldást jelent.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet ( A 238 ), 2017