A Genfi Autószalonon lép közönség elé a megújult Škoda Rapid és Rapid Spaceback. Kötelező gyakorlatként átdolgozták a lámpatesteket – ezek a Superben és újabban az Octavián is megjelent, osztott optika helyett konvencionális kialakítást kaptak, csupán körvonalukat cikkcakkosították kicsit, valamint a tartalmat modernizálták: mostantól a tompított és távolsági fényt is ívkisüléses technológia (xenon fényforrás) biztosítja, szürkületérzékelővel és automatikus távfénykapcsolással.

Az első nappali fények LED-esek, hátul sötétített búrájú (opcióként itt is LED-es) lámpákat találunk.

Friss a keréktárcsák dizájnja, akár 17 colos méretig is felmehetünk, ha látjuk értelmét.

Az utastérben újak az ajtópanelek, módosultak a légbeömlők, átrajzolták a műszereket, és megváltozott a klímaberendezés kezelőfelülete.

2-170222-ŠKODA-RAPID-and-ŠKODA-RAPID-SPACEBACK-optimized-interior-and-exterior-2

A méretek nem változtak: a lépcsőshátú modell 4,48, a Spaceback 4,30 méter hosszú, szélességük-magasságuk ugyanaz (1,71 x 1,46 méter.) A csomagtartó a szedánban 550, a ferdehátúban 415 literes, rácáfolva a Spaceback elnevezésre.

Frissen kapja meg a modellcsalád az 1.0 TSI benzinmotort. A háromhengeres egység 95 és 10 lóerős kivitelben érkezik, modelltől függően akár 200 km/órát is lehetővé tesz.

4-170222-ŠKODA-RAPID-and-ŠKODA-RAPID-SPACEBACK-optimized-interior-and-exterior-4

Újdonság a fedélzeti wifi és az online forgalominformáció, de létezik ügyféltámogató alkalmazás is, automata vészhívással, okostelefonra lekérhető járműinformációval.

Az audiorendszer Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis, van automatikus vészfék, visszagurulás-gátló, kulcs nélküli nyitás és indítás, valamint dupla USB-töltőaljzat a hátsó üléssoron.

A modell a Genfi Autószalonon debütál, forgalmazása vélhetően utána azonnal megkezdődik.

1-170222-ŠKODA-RAPID-and-ŠKODA-RAPID-SPACEBACK-optimized-interior-and-exterior-1