Azonos külső hossz (3595 mm) mellett másfél centiméterrel nagyobb tengelytávja (2400 mm) valamivel tágasabb utasteret ígér, de nem ezzel, hanem színpompás személyiségével és gazdag technológiai tartalmával hívja fel magára a figyelmet a Kia Picanto harmadik generációja.

A márciusi Genfi Autószalonon debütáló modell tizenegy választható karosszériaszínéből a sajtóosztály pont a fehéret választotta az előzetes fényképek elkészítésekor, ám hogy az eleve kackiás modell még látványosabb legyen, felvértezték a cee’d és Optima típusokról már ismert GT Line optikai kiegészítőkkel.

Az utastérről készült képen nemcsak a színes kárpitok, de a modell büszkesége: a középkonzol tetején ‘lebegő’, tekintélyes méretű érintőképernyő is megcsodálható. Huncutok leszünk, ha ezt alapáron kínálják minden verzióhoz, ám a monitor, illetve az azon keresztül elérhető, az ígéret szerint széles körű multimédiás és online szolgáltatások létezése már akkor is kiemeli a kategória átlagából a szeptember táján forgalomba kerülő kisautót, ha azért felárat kér el a gyártó.

kia picanto gt line 2017  (1)