Kínában tavaly december óta forgalmazzák a nemzetközi babérokra törő Qoros márka életmód-modelljét, a City SUV-ot. A típus márciusban Európában is bemutatkozik, és bár az exportverzió specifikációi még nem ismertek, a belpiacos modell adataiból lehet következtetni a végső termékre.
A City SUV egyetlen motorral készül. A szívó nem, csupán az 1,6 literes turbómotor választható; ez 156 lóerős, csúcsnyomatéka 210 Nm, a váltó hatos kézi vagy duplakuplungos automata lehet. A végsebesség előbbivel 205, utóbbival 208 km/óra. A módosított sziluettű modell 14 mm-rel hosszabb (4452 mm), mint a ferdehátú, tengelytávja 4 mm-rel hosszabb, magassága közel 6 centivel nagyobb annál. A csomagtartó ugyanúgy 403 literes.
A Qoros a kezdetektől a gazdag felszereltségre gyúrt; a SUV nyomógombos motorindítást és klímaberendezést kínál alapáron (mármint Kínában), és jár hozzá a QorosQloud felhő alapú infotainment-rendszer is, amely online médiaszolgáltatástól kezdve a navigáción át a közösségi hálózatok eléréséig biztosít széles körű funkcionalitást.
Kínai mini-terepjáró jön Európába! 3