Bár megjelenése ma is ugyanolyan lenyűgöző, mint bemutatásakor, az elmúlt években mégis csak az Evoque nyakára nőtt a konkurencia, ezért a Land Rover átdolgozta húzómodelljét. Elsősorban a műszaki tartalom gazdagodott.
Az Evoque az első Land Rover modell, amelyhez LED-es adaptív fényszórórendszert kínál a cég. Optikailag az ezzel járó, módosult lámpagrafika a legfontosabb újdonság; egyébként karakteresebb LED-es nappali és irányjelző fények, átdolgozott lökhárító, megnövelt légbeömlők, kisebb ködfényszórók, valamint az eddigi sávozás helyébe lépő rácshálós hűtőmaszk segít eligazodni. Hátul új a felső légterelő, újak a LED-es lámpatestek; új karosszériaszínek és felnivariációk dobják fel a modellt.
A beltérben háromféle új színkombináció, bőkezűbben alkalmazott bőr, áttervezett ülések, valamint módosított műszeregység köszönti az új modellévet.
Minden idők legökóbb Land Rovere 1
Minden idők legökóbb Land Rovere 2

Minden idők legökóbb Land Rovere

Minden idők legökóbb Land Rovere

Minden idők legökóbb Land Rovere 13
Minden idők legökóbb Land Rovere 14
Minden idők legökóbb Land Rovere 15
Minden idők legökóbb Land Rovere 16
Minden idők legökóbb Land Rovere 17
Minden idők legökóbb Land Rovere 18
Minden idők legökóbb Land Rovere 19
Minden idők legökóbb Land Rovere 20
Minden idők legökóbb Land Rovere 21
Minden idők legökóbb Land Rovere 22
Fotó megosztása:
Minden idők legökóbb Land Rovere 23
A motorkínálat jóval jelentősebb. Az Evoque megkapja a kétliteres Ingenium dízelt, ami 109 g/km CO2-kibocsátást (4,15 l/100km üzemanyag-fogyasztás) ígér. Az eD4 jelzésű, 150 lóerős motort kék feliratozás segít beazonosítani; ez az öko-jelzés minden idők legtisztább üzemű Land Rover modelljére utal. A benzines turbómotor és a nagyobbik dízel marad, minden modellen start-stop automata dolgozik, az automata váltók kilencfokozatúak.
A kényelmi felszerelés terén új kezelőfelületű, érintőképernyős infotainment-rendszer, valamint automatikusan felnyíló csomagtérajtó kényezteti a vevőket; a vezetőtámogató technológiák sora új terepfüggő vezérlő rendszerrel, fáradtság-érzékelővel, sávban tartóval és egyéb funkciókkal bővült. 
A márciusban debütáló modell első példányai a nyár végén jutnak el a márkakereskedésekbe.
Minden idők legökóbb Land Rovere 24