A legtöbb családban a művészek számítanak fekete báránynak, ám Bugattiéknál ez nem volt így: Carlo Bugatti jelentős szecessziós festő volt, így nem csoda, hogy miközben Ettore mindenféle gépeket konstruált, az ifjú Rembrandt apja műhelyében téblábolva bensőséges kapcsolatot alakított ki az agyaggal, majd később a bronzzal, amiben munkáinak javát alkotta. 

A természetszobrász Rembrandt munkája volt az a táncoló elefántszobor, amely minden idők egyik legismertebb Bugattijának, a Type 41 Royale-nak az orrdíszeként vált halhatatlanná. 
A fiatalon elhunyt Bugatti szenvedélye előtt tisztelegve a róla elnevezett autó szénszálas felületeit bronzszínre lakkozták; a kontrasztos felületek világosbarna színűek. A patkó alakú hűtőmaszk platinából készült, akárcsak a hátsó EB-logó kerete. Ahogy az előző három emlékszériánál, itt is lézergravírozással vitték fel az autóra a névadó aláírását. 
A beltér fő dísze természetesen a bronzból kiöntött, táncoló elefánt. Az ajtókárpitot bőrfonat alkotja; ezt a különleges megoldást kizárólag a darabonként 2,18 millió euróért kínált Bugatti Veyron Rembrandt Bugatti három példányához kínálja a gyár. 
Emlékezés az elefántidomárra 3
A különkiadás alapját a Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse adja. Ennek 8 literes, 16 hengeres motorja 1200 lóerőt és 1500 Nm-t ad le, az autó álló helyzetből 2,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 408,84 km/óra, ami a világ leggyorsabb kabrió modelljévé teszi az autót.
Emlékezés az elefántidomárra 4
Emlékezés az elefántidomárra 5
Emlékezés az elefántidomárra 6
Emlékezés az elefántidomárra 7
Emlékezés az elefántidomárra 8
Emlékezés az elefántidomárra 9