Minek nyúljanak ahhoz, ami jól működik? Például hogy még jobban működjön: noha a Sportage változatlanul növeli eladásait Európában (tavaly Európa-szerte hajszál híján 90 000 darabot adtak el belőle, 10,5 százalékkal többet, mint 2012-ben), a Kia átdolgozza slágermodelljét. 

A kulcsszó a minőség: egyrészt a felhasznált anyagok terén, másrészt a zaj- és rezgéskultúra javításával, harmadrészt a funkciók és felszereltség gazdagításával. Hangszigetelő szélvédő, átdolgozott perselyek és tartóbakok, valamint egy sor további apró finomítás hivatott kiszűrni a kellemetlen zajokat és vibrációkat az utastérből. 
A minőséget új anyagok, finoman átdolgozott külső formavilág és gazdagabb felszereltség javítja tovább. Olyan opciók jelennek meg a kínálatban, mint a fűthető kormánykerék, a FlexSteer adaptív kormánymű, a vontatmány-stabilizáló rendszer, a LED-es hátsó lámpák vagy az új hifi-berendezés. 
A Kia hivatalosan márciusban, a Genfi Autószalonon leplezi le a megújuló Sportage-ot. Az új dízelmotorok részleteiről, valamint a felszereltség további bővüléséről akkor beszámolunk.
Márciusban jön a felfrissített Sportage 3