Márciusban, a Genfi Autószalonon mutatja be második modelljét a Qoros Auto. A ferdehátú típus műszakilag teljes egészében a limuzinon alapul (minden méretük azonos, egyedül a hátsó túlnyúlás csökkent), és ez több mint jó hír, hiszen a Qoros 3 Sedan a közelmúltban bravúrosan teljesített a mértékadó európai törésteszten, rácáfolva azokra az (egyébként nem alaptalan) előítéletekre, hogy a kínai autók életveszélyesek. 

A Qoros persze nem teljesen kínai. Résztulajdonos benne több globális beszállító, kulcsfiguráit egytől egyig német neveken illetik, a márka kutató-fejlesztő központja hemzseg a neves európai autógyáraktól elszipkázott, nagy tehetségű mérnököktől, tervezőktől. 
A Qoros 3 Hatch értelemszerűen több, mint a Sedan lenyesett farú változata. Stílusát fiatalosabbra, sportosabbra vették, de a képeket elnézve nem estek túlzásba: lecserélték a hűtőmaszkot, a lökhárítókat, a ködfényszórókat és a hátsó lámpatesteket. 
A beltérben némi friss színtől és kárpitanyagtól eltekintve nincs változás. A ferdehátú Qoros 3 felszereltsége ugyanolyan magasnak ígérkezik, mint a szedáné – alapkivitelben jár a 8 colos érintőképernyővel vezérelt multimédiás fejegység, és már fejlesztik az ingyenesen igénybe vehető, felhő alapú szolgáltatások sorát. 
A 4,44 méteres autó a szedánnal azonos gyártósoron készül majd Kínában; orrába 1,6 literes szívó- és turbós motorokat, azok mögé kézi vagy duplakuplungos sebességváltókat építenek. Hogy az autó mikor érkezhet Európába, arra legkorábban a márciusi világpremieren kaphatunk választ.