Foghatta a fejét az Opel stilisztája, amikor a Pinifarina elorozta tőle nagy ötletét: az Adam kisautó speciális különkiadása, a Rocks koncepció ugyanis szintén a parcour atlétáktól kapott ihlet nyomán született meg.

Opel Adam Rocks – Kő kövön marad 2


Nagy persze a különbség az Italdesign Parcour és az Opel Adam keményített változata között: utóbbi ha megfeszül, sem tud olyan exkluzív, kívánatos és gyors lenni, mint a Lamborghini-motoros olasz csoda – igaz, azzal szemben van némi esélye a megvalósulásra.

Az előzetes információkhoz képest az Opel nem sok többlettel szolgált az autóról. Annyi derült ki róla csupán, hogy vászontetejét automata vezérli: egy figyeli az időjárás-jelentést, és ha közelgő zimát vagy esőt észlel, jó előre zárja a tetőt.

Smartphone integrációban egyébként is élen jár mostanában a General Motors, és ebből az Opel sem maradt ki – talán annak jeleként, hogy a smart és a Fiat 500 sikere nyomán az Opel törpéje is Észak-Amerika felé kacsintgatna?

A Siri Eyes Free rendszer bármit megcsinál a vezetőnek, elég kérnie: az iOS 6-os operációs rendszert futtató (Apple) készülékeket vezérlő hangfelismerő rendszer anélkül képes hozzáférni a telefonon vagy táblagépen futó alkalmazásokhoz vagy adatokhoz, hogy aktiválná a készülék érintőképernyőjét – magyarul a telefon nem fogja a képernyő villogásával megzavarni a vezetést.