Tetősínre szerelhető kiegészítő lámpakészlet, hasvédelem elöl és hátul, sötétített lámpatestek, piros nyilakkal jelölt vonószemek és emelési pontok, valamint ordító Duster feliratok mindenütt. Az Aventure több látványos limitált szériánál: annak az (egyébként régóta köztudott) ténynek a csalhatatlan jele, hogy a Dacia társadalmi elfogadottsága messze meghaladja az árfekvéséből adódó szintet – legalábbis tőlünk nyugatabbra.

A néhány éve a prémium kategóriában népszerűvé tett jin-jang árnyalatokban: gleccserfehér és fekete gyöngyház színekben kínált Dacia Duster Aventure belterét a karosszérián megjelenő grafikával hímzett üléskárpitok, az egyedi hűtőmaszkra és a külső tükörházakra rímelő, fényes fekete középkonzol, valamint az utastér több pontján elhelyezett, fehér dekorelemek dobják fel.


Ha kaland, legyen kaland: a limitált Duster alapáron kínálja a műszerfalba beépített tartókonzollal, de leszerelhető kivitelben gyártott Garmin GPS-t, amely korlátlan frissítésekkel és 45 európai ország térképes adatbázisával járul hozzá a világjáró kedvhez. A lelkesedést legfeljebb az az apróság ronthatja el, hogy az Aventure (az expedíciós álmokból visszakanyarodva a valóság talajára) akár elsőkerék-hajtású kivitelben is megvásárolható.