A márka ötvenedik születésnapjára szánták minden idők leggyorsabb Lamborghinijét. Most kiderültek a részletek: tényleg brutális, viszont már mind elkelt

A márka ötvenedik születésnapjára szánták minden idők leggyorsabb Lamborghinijét. Most kiderültek a részletek: tényleg brutális, viszont már mind elkelt

Egy idő előtt kinyomtatott magazin kotyogta el a holnapig hétpecsétes titoknak szánt autó adatait.

Csupán három példányban készül, viszont mindhármat előre lefoglalták, így gyakorlatilag mintha nem is létezne a Veneno, a Lamborghini fél évszázados jubileumára tervezett és gyártott sportkocsi.

A maga 354 km/órás végsebességével az autó valóban gyorsabb mindennél, amire eddig a tomboló bika képe felkerült (kivéve persze a ). Radikálisabban is néz ki: mellette még az Aventador is békés családi kombiként hat.

Versenyszínvonalú aerodinamikai elemek, stabilizáló lapok, tetőn elhelyezett légszívónyílás, valamint hátul egy gigantikus szárny: a Veneno (‘méreg’) a hétköznapiságnak a látszatát is kerüli.

Az egyetlen hivatalos előzetes most hétvégén bukkant fel az autóról. Lenyűgözően háromdimenziós felületek...

Az egyetlen hivatalos előzetes most hétvégén bukkant fel az autóról. Lenyűgözően háromdimenziós felületek…

Ehhez méltóak műszaki paraméterei is, amelyekből egyelőre csak a legfontosabbak nyilvánosak: 6,5 literes, 12 hengeres motorja kb. 750 lóerős, a sebességváltó hétfokozatú, robotizált.

Mindez azonban kismiska ahhoz képest, amit a vételár terén megengedett magának a Lamborghini. Az autó angol fontba átszámolva 3,4 millióba, azaz (nem, ez nem lehetséges) egymilliárd forintba kerül (és még ötvenötmillió, de ki számolja az aprót?)