A márka ötvenedik születésnapjára szánták minden idők leggyorsabb Lamborghinijét. Most kiderültek a részletek: tényleg brutális, viszont már mind elkelt

Egy idő előtt kinyomtatott magazin kotyogta el a holnapig hétpecsétes titoknak szánt autó adatait.

Csupán három példányban készül, viszont mindhármat előre lefoglalták, így gyakorlatilag mintha nem is létezne a Veneno, a Lamborghini fél évszázados jubileumára tervezett és gyártott sportkocsi.

A maga 354 km/órás végsebességével az autó valóban gyorsabb mindennél, amire eddig a tomboló bika képe felkerült (kivéve persze a külső műhelyek által tuningolt modelleket). Radikálisabban is néz ki: mellette még az Aventador is békés családi kombiként hat.

Versenyszínvonalú aerodinamikai elemek, stabilizáló lapok, tetőn elhelyezett légszívónyílás, valamint hátul egy gigantikus szárny: a Veneno (‘méreg’) a hétköznapiságnak a látszatát is kerüli.

Az egyetlen hivatalos előzetes most hétvégén bukkant fel az autóról. Lenyűgözően háromdimenziós felületek...

Ehhez méltóak műszaki paraméterei is, amelyekből egyelőre csak a legfontosabbak nyilvánosak: 6,5 literes, 12 hengeres motorja kb. 750 lóerős, a sebességváltó hétfokozatú, robotizált.

Mindez azonban kismiska ahhoz képest, amit a vételár terén megengedett magának a Lamborghini. Az autó angol fontba átszámolva 3,4 millióba, azaz (nem, ez nem lehetséges) egymilliárd forintba kerül (és még ötvenötmillió, de ki számolja az aprót?)