Ha eddig nem tudta mi a különbség a Lotus Elise és Lotus Exige modellek között, akkor most végképp zavar lesz az erőben.


Eddig úgy volt, hogy az Elise volt a nyitott, az Exige a zárt változat, a két modell szinte tökéletesen megegyezett, ugyanaz az alumíniumváz adta az alapot, közös motorok, hajtáslánc és karosszériaelemek tették testvérekké őket. A brit márka Genfben most bemutatta az Exige S Roadstert, vagyis egy nyitott modellt az Exige S-ből. Ha nem kavartak volna, azt mondanák, elkészült az Elise-ből egy újabb, a korábbinál is erősebb változat.

Lényeg a lényeg, a kocsi a tavaly bemutatott zárt tetős Exige S technikáját örökölte. Motorja 3,5 literes V6-os, kompresszorral megspékelve, a maximális teljesítménye 350 LE, csúcsnyomatéka 400 Nm.

Az 1,1 tonnánál könnyebb autó nem meglepő módon remekül megy, 4 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót, végsebessége pedig 233 km/óra.

Választható hatfokozatú manuális sebességváltó és kormányról kapcsolható automatizált is. Ugyanígy választható a normál, a közútra alkalmasabb futómű, illetve inkább a versenypályára megfelelő feszesebb kivitel. Ráadásul rajtautomatika és teljesen kikapcsolható ESP is jár a géphez.