Még 2007-ben mutatta be a Brabus a Bullit névre keresztelt brutális modellt. Akkor a C-osztályba 730 lóerős motort plántáltak.

Merci kupé 800 lóerővel 1
Merci kupé 800 lóerővel 45


A héten megnyíló Genfi Autószalonon érkezik az új Bullit, a Bullit Coupe 800. Az autó alapját ezúttal is C-osztály adja, de nem a szedán, hanem a kupé. A motorjuk hasonló, az S-osztályból származó 5,5 literes V12-es biturbó. A Brabus azonban számos belső motoralkatrészt kicserél, illetve 6,3 literre növeli a hengerűrtartalmat. Gyakorlatilag új motort építenek.

A más modellekben is használt szerkezet teljesítménye 800 lóerő, míg maximális nyomatéka  1420 Nm (fékpadon), közúti használatnál viszont az elektronika 1100 Nm-t szabadít csak a hajtásra.

A megdöbbentő adatok hasonlóan elképesztő eredményt produkálnak dinamikában is, az autó 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és csupán 9,8 másodperc alatt éri el a 200 km/órát. Az igazi mélyütést azonban autópályán viszi be a Brabus, a kocsi 370 km/órás végsebességre képes.

Ennek megfelelően a fékrendszer, a futómű és a karosszéria is teljes körű átalakításon esett át. Az utastér pedig a potenciális vevők lakhelyének megfelelően a keleti kényelmet idézi, még a padlót is steppelt bőr borítja.

Nem árt egy vastag bankszámla, ha valaki megkívánja a Bullitot, hiszen az közel félmillió euró, azaz több mint 131 millió forint. A Genfi Autószalonon állítják ki először a kocsit.